ahmed799, jak tam egzamin z miga?
[O2] Pływający samochód
Zwiń
X
-
[O2] Pływający samochód
Witam, mam taki problem jadę 100 km/h albo troszkę więcej zaczyna mi pływać samochód na drodze, czyli rzuca nim na lewo i prawo. Przytrzymam na gazie i pyszczę w tedy najbardziej jest to odczuwalne. Co może być jeszcze nie tak ??? A teraz co zrobiłem: wymieniałem tuleje na obu wahaczach z przodu, ustawiona zbieżność oraz kąty kół, samochód sprawdzony na stacji diagnostycznej amortyzatory ok. Mimo to dalej coś nie tak jest. Problem pojawił się niecały miesiąc temu.
-
-
Zamieszczone przez conanCzy ktoś mi powie albo pokaże jakie to są te drążki skrętne z tyłu ? bo z tego co wiem to o o2 są tylko wahacze ??? w książce też o żadnych drążkach nie ma mowy, a mam podobne objawy ?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Witam,
U mnie właśnie zdiagnozowano ten sam problem. Obydwa drążki kierownicze mają powybijane tuleje metalowo-gumowe. Efekt jest taki, że auto podczas jazy na wprost systematycznie buja raz w lewą raz w drugą stronę. Mam pytanko, czy da się tam wstawić nowe tuleje, czy trzeba zakupić nowy drążek? I czy ten drążek FEBI jest godny polecenia, czy lepiej pakować się w te, które wstawia ASO?
Komentarz
-
-
Zmieniłem te drążki w zeszłym tygodniu, panowie zrobili mi też zbieżność i auto tak jak pisaliście przestało pływać Natomiast musze jednak podjechać jeszcze na kontrolę podwozia, ponieważ przy wyższej prędkości kiedy lekko przyhamuję czuję delikatne "bicie" dochodzące z podwozia - nie jest to bicie w pedał hamulca.
Komentarz
-
-
Witajcie odświeżam temat, przeglądami, czytam różne posty ale nigdzie nie mogę znaleźć powyższego problemu dotyczącego "nowych" Octavii Tour, auto ma przelatane dopiero 8000km, a wozi na lewo i prawo, bardziej jest to odczuwalne jakby z tylnego zawieszenia...pisałem z jednym forumowiczem, ma podobny problem,pytanie czy ktoś ma podobne problemy??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KulsiWitajcie odświeżam temat, przeglądami, czytam różne posty ale nigdzie nie mogę znaleźć powyższego problemu dotyczącego "nowych" Octavii Tour, auto ma przelatane dopiero 8000km, a wozi na lewo i prawo, bardziej jest to odczuwalne jakby z tylnego zawieszenia...pisałem z jednym forumowiczem, ma podobny problem,pytanie czy ktoś ma podobne problemy??Pabloo
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pabloopablooZamieszczone przez KulsiWitajcie odświeżam temat, przeglądami, czytam różne posty ale nigdzie nie mogę znaleźć powyższego problemu dotyczącego "nowych" Octavii Tour, auto ma przelatane dopiero 8000km, a wozi na lewo i prawo, bardziej jest to odczuwalne jakby z tylnego zawieszenia...pisałem z jednym forumowiczem, ma podobny problem,pytanie czy ktoś ma podobne problemy??
Wertuję wszystkie posty i dochodzę do wniosku że przed założeniem podtlenku LPG zrobię to na własny koszt, tak samo jak instalację LPG, nie będę pchał kasy za instalacje która nie jest tego warta (ok, mogą polecieć słowa krytyki że się nie znam...jednak swoje wiem), obecnie staram się ustalić w jakim stopniu stracę gwarancję zakładając na własną rękę LPG, trochę odbiłem od tematu...pabloopabloo dzięki za wskazówkę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KulsiWitajcie odświeżam temat, przeglądami, czytam różne posty ale nigdzie nie mogę znaleźć powyższego problemu dotyczącego "nowych" Octavii Tour, auto ma przelatane dopiero 8000km, a wozi na lewo i prawo, bardziej jest to odczuwalne jakby z tylnego zawieszenia...pisałem z jednym forumowiczem, ma podobny problem,pytanie czy ktoś ma podobne problemy??
Komentarz
-
Komentarz